ANSICHTKAARTEN UIT BRUGGEN

Zo ver weg terug vele eeuwen geleden, namen Gary en ik een lang weekend om Brugge te bezoeken.

We hadden een paar hotelvouchers te besteden, een lang weekend geboekt in december en ik stierf om een Europese kerstmarkt te zien. Dus gingen we weg!

De reis ging over mijn allereerste reis op de EuroStar die… duidelijk onder vuur lag.

Ik realiseerde me zelfs niet dat we in Frankrijk waren tot we in Lyon zijn gestopt. WAAROM GEEN TROMPETTEN OF MEDEDELINGEN? WAAR LIGGEN DE BARETTEN EN STOKBROODJES? Dit zijn belangrijke vragen die beantwoord moeten worden.

We arriveerden in Brussel, vonden ons perron, vonden onze zitplaatsen en zaten weg naar de tiener kleine, absoluut BEAUTIFUL stad Brugge.

Vanaf het treinstation moesten we ongeveer de hele stad over trekken om ons hotel te bereiken, en zelfs toen duurde het nog maar ongeveer een half uur lopen.

Het is zo titchy en piepklein en heerlijk!

Ons hotel werd Ter Brughe genoemd en was een mooi oud hoekgebouw aan de rand van het kanaal.

Later kwamen we erachter dat het rond is sinds de 1400, en ze hebben er hard aan gewerkt om de periodieken ook van binnen te houden, wat mooi is.

Ik voel me helemaal in LOVE met onze kamer!

Het had houten balken aan het plafond en aan de overkant van de muren, twee enorme ramen, een badkamer met MASSIVE en een prachtig uitzicht over het kanaal, naar de kathedraal toe.

Na het afleveren van onze spullen gingen we op jacht naar de lunch. In plaats daarvan vonden we appeltaart en echte Belgische warme chocolademelk.

Het spijt me, maar het spijt me niet. Niet eens een beetje.

Bij Belgische warme chocolademelk gaat het erom chocoladechips in warme, stomende melk te gooien en met je eigen mini whisk rond te gooien tot het zo chocoladeachtig of melkachtig is als je wilt.

Ik heb geen foto’s van de rest van die dag, maar eigenlijk: we gingen terug naar het hotel zodat ik 3 uur kon slapen, toen gingen we uit eten, toen kwamen we terug naar het hotel en sliep ik nog eens 12 uur.

Blijkbaar was ik moe.

En dat was prima, kosmos waar onze reis echt over ging! We zijn de afgelopen maanden allebei erg druk bezig geweest en ondanks het feit dat we nu samenleven, hebben we niet in staat zijn geweest om veel tijd door te brengen voor ons tweeën. Het was leuk om gewoon even uit te hangen in een mooie kamer en de kleine details van het leven in te halen.

De volgende dag ontbijten we in de heerlijke kelder van het hotel, die onder het waterniveau ligt, zodat u uitkijkt naar het kanaal. Dan hebben we de sjaal in elkaar gebundeld (Hufflepuff sjaal klaar!) en zijn we op ontdekkingstocht gegaan!

Ondanks de enigszins tegenvallende kerstmarkt (het is kleiner dan op de Southbank van Londen!), waren we dol op Brugge.

Het is zo’ n mooie stad, vooral met alle kerstverlichting overal en carolen die langs de straten uit luidsprekers schieten.

De rondvaart met de grachtenboot was een fantastische manier om de stad vanuit een heel ander gezichtspunt te zien en onze reisgids was fantastisch! (Ongelukkig ben ik in de middelste stoel blijven zitten, zodat al mijn foto’s een veelheid aan hoofden hebben. Let op: zorg ervoor dat u een zitplaats krijgt aan de randen!

We gingen ook de klokkentoren op (niet een Colin Farrell in zicht), dronken veel glühwein, aten wafels door het dozijn, probeerden verschillende soorten Belgische warme chocolade, en keken naar de meest spectaculaire zonsondergang van mijn leven.

Een fantastische stedentrip! 🙂

HOTEL:
Ter Brugge

RESTAURANTS DIE WIJ AANBEVELEN:
Pieter Pourbus – we gingen hier op onze eerste nacht en vonden het geweldig! Roaring open haard en kerstverlichting zetten de scène. We hadden een 2 gangen vaste prijs voor elk van de kaaskroketten (ohmygahd ik stierf bijna – zo goed!) gevolgd door steak en greens, met een heerlijke fles rode wijn. De rekening kwam aan een groots totaal van ongeveer £40 dat was een totale koopje aangezien het waarschijnlijk de beste maaltijd was die we daar hadden!

Het Oude Chocoladehuis – dit is een chocoladewinkel met een theekamer op de bovenverdieping en HOLY CHOCOLATE IT’ S AMAZING. We bestelden elk een wafel, die heet en knapperig uitkwam, met warme chocoladesaus om er bovenop te druipen. Daarna kozen we elk voor een soort chocolade en onze ober bracht ons reusachtige BUCKETS warme melk met de chocoladechips om in te gieten en zelf op te slaan. Het was decadent en mooi, en de chocolade was van goede kwaliteit voor SUCH. Een absolute aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *