BRUNCH IN KOPENHAGEN

Toen Vicky en ik samen onze reis naar Kopenhagen aan het plannen waren (en ik zeg “planning” in de ruimste zin van het woord…), hebben we serieus onderzoek gedaan naar brunch.

Omdat je de meisjes uit Londen kunt halen, maar je kunt Londen niet uit de meisjes halen. Zondag is Brunch Day en we wilden brunchen!

Laat mij u daarom kennismaken met de heerlijke MAD & KAFFE.

Mad Mad en Kaffe brunch KopenhagenPin dit beeld op rente

Google hebben en u zult merken dat het een van de beste restaurants in Kopenhagen is. En voor bloedige goede reden!

Het wordt serieus bezig, en ze nemen geen boekingen, dus zorg ervoor dat je van plan bent om er vroeg te komen.

We arriveerden om 9.30 uur op zondagochtend en dachten dat we de eersten zouden zijn, maar de plek was al vol! (In feite hebben we net gemist op de laatste tafel…. Sigh)

Nergens anders wilden we speciaal naartoe, dus we kozen ervoor om ons in te schrijven voor de volgende beschikbare tafel en buiten te wachten.

Verpakt in dekens, kwijlend over het menu, en nippen van de beste latten die een van ons ooit hebben gehad, zaten we meer dan een uur in de vrieskou. De buitentafels vulden snel met meer mensen en al snel stonden er zo’ n 20 van ons te wachten!

We hadden een beetje een lastig moment toen de serveerster ons vergat en andere mensen voor ons begon te bellen, maar uiteindelijk zaten we om 10.45 uur aan een tafel bij het raam, met brunch besteld en nog een koffie voor ons.

Op dit moment waren we koud, moe en hangend, en het werd niet veel beter toen we ons realiseerden dat het voedsel in batches uitkwam. Dus in principe zouden 6 tafels allemaal tegelijk hun bestelling krijgen, en dan zou niets de keuken nog eens 15-20 minuten verlaten.

Tegen de tijd dat ons voedsel FINALLY aankwam, was het 11:20 uur en waren we klaar om volledig ongeïnteresseerd te zijn. Eigenlijk denk ik dat het exacte citaat van ons beiden was: THIS BETTER BE BLOODY GOOD.

En u weet wat?

Dat was het helemaal.

Het menu is in principe een checklist. U kiest 3,5 of 7 items voor respectievelijk 65,105 of 135 DKK en maakt uw eigen favoriete kleine ontbijtbak.

We kozen (voorheen) de 7 item optie, die ongeveer £15 per stuk uitwerkte. Ja, het is een beetje prijzig, maar het was ook HUGE en hield ons tot in de middag goed bezig.

Hier is wat we hebben gekozen….

Mad Mad en Kaffe brunch KopenhagenPin dit beeld op rente

Geknopte eieren met bieslook en gebakken champignons – We kozen beide voor dit en ze waren SO GOOD. Zacht en romig, perfect gekruid en heerlijk.

Avocado met Spaanse peperolie en gebakken amandelen – Een andere van ons beide geplukt, want het is avocado en we zijn basic. De Spaanse peperolie werkte echt om door de avocado te snijden, en de knapperige geroosterde amandelen waren een heerlijk extra tintje.

Mad Mad en Kaffe brunch KopenhagenPin dit beeld op rente

Vesterhaus kaas met marmelade – ik heb Vesterhaus nog nooit eerder geprobeerd, maar het leek erg veel op cheddar of manchego, en werkte prachtig samen met de verse marmelade.

Huisgemaakte roomkaas met brood – Dit was YUM. Creamy en smaakvol en heerlijk met het warme, verse brood.

Mad Mad en Kaffe brunch KopenhagenPin dit beeld op rente

Gebakken chorizo worstjes – zulke heerlijke worsten! Ze waren perfect warm, mooi gekookt en absoluut yum

Gerookte zalm met gerookte kaasmaygo, bieslook en radijs – Heilige rookt die gerookte zalm. Ik heb nog nooit zoiets gehad. Zo smaakvol, perfect gesneden, en het ging zo goed met de gerookte kaas mayo. (Welve uitgevonden gerookte kaas kano heeft een verhoging nodig en moet beginnen te bottelen zodat ik het kan kopen. Bedankt)

Mad Mad en Kaffe brunch KopenhagenPin dit beeld op rente

Tomaten salade met mozzarella en basilicum – ik had deze, en het was zo mooi, licht gerecht om de rest van het te helpen balanceren.

Cinnamon bun – Vicky bestelde deze en hield het als haar “dessert”. Een foto spreekt duizend woorden, dus hier is een foto van dit heerlijk warme en schilferige kaneeldeeg gevuld met chocolade….

Mad Mad en Kaffe brunch KopenhagenPin dit beeld op rente

Biologische lactosevrije yoghurt met muesli, macha thee en basilicum – dit was mijn “dessert”. Creamy yoghurt met macha theepoeder ingewerveld, bedekt met knapperige zelfgemaakte muesli en verse basilicumbladeren. Het was een vreemde combinatie van smaken, maar verrassend heerlijk.

Mad Mad en Kaffe brunch KopenhagenPin dit beeld op rente

Eerlijk gezegd, na het rampzalige begin op deze plaats, verwachtten we dat het gevoel volledig ongevoelig zou verdwijnen. Maar eigenlijk was de kwaliteit van het eten en koffie helemaal goed voor alle andere problemen en we waren het er allebei over eens dat we allebei weer terug zouden gaan EN dat we zelfs weer in de kou zouden wachten.

Zo goed was het je jongens.

Ik kan het eerlijk gezegd niet genoeg aanbevelen. Als u ooit in Kopenhagen bent, zorg er dan voor dat u Mad & Kaffe toevoegt aan uw lijst met must visitits.

U kunt mij later bedanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *