EEN DAG BIJ TOKIO DISNEYSEA

Toen we voor het eerst begonnen met het plannen van onze reis naar Japan, kwamen Erica en ik vrij snel overeen dat we onze verjaardagen bij Disney wilden vieren. Dit is toch wel een van de mooiste plekken op de wereld.

Ik heb gedaan de Orlando Disney parken, en Erica’s gedaan zowel Amerikaanse parken als Disneyland Parijs. Dus besloten we om naar het DisneySea-park te gaan in plaats van naar Disneyland Tokio, omdat we dachten dat het een beetje anders zou zijn.

En ik bedoel, we hadden gelijk. Het was absoluut anders. Omdat Tokio DisneySea is absoluut niet zoals elk ander Disney park waar je naartoe bent geweest.

Erica’s geschreven een fab post over de belangrijkste verschillen, als je er meer over wilt weten in detail. Maar eigenlijk: het is gewoon niet erg Disney.

DisneySea is meer gericht op volwassenen dan op kinderen, en het thema oceaan en legendes zorgt ervoor dat er veel minder herkenbare personages zijn, en niet veel in de vorm van sprankelingen en magie. In feite voelden we ons na ongeveer een uur een beetje grijs en somber, en kiiiinda wou dat we in plaats daarvan naar het andere park waren gegaan.

We hebben gedebatteerd over vroegtijdig verlaten en extra betalen voor het avondticket bij Disneyland, maar uiteindelijk besloten we om het beste te maken van waar we waren.

En eigenlijk, zodra we eenmaal over het feit waren dat het niet was wat we hadden verwacht, sprongen we meteen binnen en hadden we een BRILLIANT dag!

Tokyo DisneyseaPin deze afbeelding op Pinterest
tokio disneysea halloween

Zeemeermin Lagoon DisneyseaPin dit beeld op belang
Jasmijn disney disney kostuumPin dit beeld op rente
primark disney top

Vergeet de prinsessen en de oude schoolcartoons die we allemaal kennen en liefhebben. Tokio DisneySea is aaaaaaaaaaaall over Duffy.

Wie is Duffy? Goed. Ja, ja. Dat is precies wat we dachten.

Duffy is de teddybeer van Mickey. Blijkbaar is het verhaal dat Minnie hem in een duffelzak aan Mickey gaf, toen hij naar zee ging.

Ik weet niet helemaal zeker of ik gewoon te oud ben om op de Disney plotlines ingehaald te worden, of dat dit gewoon een Thing in Japan is, maar Duffy (en zijn vrienden) zijn HUGE in de Tokyo Disney wereld. Elke andere persoon die we zagen was of een Duffybeer dragen, een Duffy rugzak dragen, of gewoon uit en uit gekleed als Duffy!

Ik kan me niet veel herinneren over mijn reis naar Disney in Florida, maar ik herinner me wel dat er een LOT van voedsel. Turkije benen en ijsjes en koekjes en voedselkarren op elke hoek. DisneySea is in die zin veel terughoudender.

We probeerden een paar verschillende popcorn smaken (mijn favoriet was verrassend genoeg de curry popcorn!). Erica had een pompoen-maple churro. Maar verder konden we geen goede snackplaatsen vinden.

Wat we DID hebben was een echt goede lunch. We slaan een van de leukere sit-down restaurants op en kiezen voor het menu. We plukten voorgerechten, netvoeding, desserts en zijkanten (alle Mickey thema, natuurlijk!) en omdat het (de dag erna) mijn verjaardag was, kregen we ook wijn. (Wijn! In een Disney park!)

Het eten was eigenlijk heel goed, en de wijn was…. niet het ergste dat ik ooit heb gehad. Onze rekening kwam aan rond £13 elk, die ik redelijk redelijk dacht aangezien wij alcohol hadden gehad.

tokio disneysea

Maar ons favoriete deel van de hele dag waren de Halloween festiviteiten!

Naast alle spookachtige decoraties en schitterende Villains wateroptocht, staan de Tokyo Disney parken gasten ook toe om zich op bepaalde dagen tijdens het Halloween seizoen in volledige kostuum te kleden.

En mensen nemen het VERY serieus. Het maakte het voor fantastische mensen om te kijken, en we hadden een absolute ontploffing om de verschillende personages en foto’s van iedereen te spotten.

Mijn favorieten waren de Duffy Beermeisjes, Marie de Aristocat (controleer die BAG!), en de volle cast van Frozen, inclusief Trolls!

tokyo disney halloween kostuumdisney chipmunk kostuum

Als je dit opnieuw leest, klinkt dit als zo’ n negatieve recensie! Maar eerlijk gezegd, ondanks het grijs weer hadden we SUCH een leuke dag.

Er werd gelachen en gepraat en gerommeld. We hebben verschillende ritten gemaakt, waaronder de Indiana Jones Tempel, en een paar van de kleinere achtbanen en twirly ritten. Onze lunch was heerlijk. We hebben Minnie Mouse ontmoet.

Om 17.00 uur regenden we af, dus we misten de avondparades en een paar gebieden (zoals de Toy Story Mania-sectie die ik op Carrie’s blog had gezien!), maar ik denk dat we er behoorlijk stevig werk van hebben verricht.

DisneySea was misschien niet wat we hadden verwacht, maar ik ben zo blij dat we zijn gebleven, en ik zou eigenlijk graag terug willen gaan om het weer te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *