EEN WEEKEND IN DUBLIN

Terug in 2012 vlogen mijn niet-zo-baby zusje, Ches, en ik samen voor een lang weekend naar Dublin.

We verbleven in een goedkope hotel bang-smack in het midden van Temple Bar, op loopafstand van Dublin Castle. We bezochten de ontzagwekkende dierentuin van Dublin (voorheen), toeren door het Natuurhistorisch Museum en namen een dagje uit om het mooie kustdorp Howth te bezoeken.

Het eten bestond uit twee room thee per dag, veel vegetarische lunches, pints Guinness en wijn en whisky (spoiler: dat eindigde niet goed). En had zelfs het geluk om in de stad voor Dublin Culture Night!

We liepen door heel veel parken, namen een ton foto’s en hadden net een heleboel mooie kwaliteit zustertijd bij elkaar.

Kleine Miss Katy en Ches in DublinLittle Miss Katy en een olifant in Dublin ZooLittle Miss Katy lopen over een parkAdult en baby olifanten in Dublin Zoo.
Tijger het eten van vlees bij Dublin ZooPin dit beeld op Pinterest

Hoe geweldig is dit? We hoefden niet eens in te zoomen! We zaten letterlijk zo dicht bij de tijger te eten.

Ik zeg het u. Dublin Zoo is op een WHOLE ander niveau van Zoo-awesomeness. De dieren hebben zoveel ruimte en lijken zo veel gelukkiger dan in elke andere dierentuin die ik heb bezocht.

Tijger klimmen een boom om zijn diner te krijgen in Dublin ZooChes op een olifant standbeeld in Dublin ZooRed Panda in Dublin ZooChes en een olifant in Dublin ZooAdult en baby giraffe in Dublin Zoo.

We waren er precies in het juiste seizoen om alle babydieren te zien. Giraffen, olifanten, nijlpaarden…. het was briljant!

Katy in het speelpark Dublin ZooHippo in Dublin ZooFruit scones met jam en crème, cappuccinoLittle Miss Katy zittend op een boomstam Kleurrijke gebouwen DublinDublin kasteelQueen van Tarts DublinChes en Katy selfieTea, citroen meringue taart en appel kruimeltaart uit koningin van Tarts.

Als je ooit in Dublin bent, beveel ik een bezoek aan koningin van Tarts ten zeerste aan.

We deelden een prachtige vegetarische frittata met vers ciabatta brood en potten zelfgemaakte uien voor de lunch. Dan raakten we de zoete spullen.

Ik had deze geweldige bergachtige citroen meringue taart met gestolde crème. Ches koos voor een appel en karamelkruimeltaart. Beide waren DIVINE.

We vonden het zo leuk dat we zelfs terug gingen op onze laatste nacht om afhaaldozen van hun prachtige gebakken chocolade taart op te halen!

Kleurrijke Dublin PubChes uit het venster uitkijkend op de DARTSea-weergave in HowthKaty on Howth pier, wind waait.

Howth was prachtig.

Het is een heerlijk badplaatsje in de buitenwijken van Dublin. Het kostte ons slechts een half uur op de DART (trein) om er vanuit het centrum van de stad te komen, dus het is zeker de moeite waard om te bezoeken als je een dagje sparen hebt.

Het is zeer kalmerend en pittoresk. U kunt lange wandelingen en wandelingen maken langs het hele schiereiland vanaf Howth, maar onze wijn / whisky /uinheid katernen iets meer gekoeld nodig hebben….

Na een heerlijke salade lunch in een café liepen we de heuvel op tot we een oude kerkruïne ontdekten met een prachtige begraafplaats en uitzicht over de haven.

We hadden geluk met mooi weer met felblauwe hemel, maar de wind was gek, vooral op de pier.

Haven van Howth Katy en Ches op Howth PierHowth licht huisChes op Howth PierPastel huizen in HowthView van Howth begraafplaatsChes in slaap op DART.

Dublin heeft zo’ n geweldige sfeer. De hele stad bruist van energie. Ik zou graag teruggaan op een dag!

Ben je ooit geweest? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *