MIJN MINI REISGIDS NAAR OSAKA, JAPAN

Ik houd van Osaka.

Ik wist er niet veel over voordat we vertrokken. Iedereen met wie ik had gesproken had gezegd dat ze het de meest saaie van alle steden die ze in Japan hadden gezien hadden gevonden, en het enige echte ding dat er was, was eten (wat niet erg is!).

Maar eigenlijk is er SO veel meer voor Osaka dan alleen maar eten.

Het is niet cultureel zoals Kyoto, of kosmopolitisch als Tokio, of natuurlijk verbluffend zoals Fuji, maar het heeft zijn eigen interessante en griezelige karakter dat het onderscheidt van de rest. Het is levendig, vriendelijk, gevuld met kleur, licht en tonnen interessante kleine dingen om naar te kijken.

De Fransen hebben een geweldig woord dat volgens mij de cultuur in Osaka perfect beschrijft: flâneur. Volgens Google betekent dit: een persoon die zegt dat hij of zij rond de maatschappij moet kijken.

Nou, Osaka is een stad gemaakt voor slenteren. Het is een stad gemaakt voor zwerven, verkennen, mensen kijken, winkelen, en ja, het is een stad gemaakt om te eten. Vergeet uw gids en uw schema’ s, dit is een plek om te verdwalen in.

Dus om je aan de slag te helpen, heb ik een snelle minigids samengesteld met tips over hoe je er kunt komen, waar je moet blijven, wat je moet doen en natuurlijk wat je moet eten.

HOE ER TE KOMEN
U kunt vliegen van Heathrow naar Kansai luchthaven met verschillende luchtvaartmaatschappijen. We hebben onze €420 retourtickets met Air France geboekt op de KLM-website, waardoor we in Parijs in beide richtingen een korte tussenstop van 3 uur hadden.

Als je bij Kansai aankomt, moet je de trein nemen naar Osaka stad. (Onder voorbehoud dat u zich de taxi £ 90 kunt veroorloven…)

We vroegen een zeer behulpzame dame welke trein we moesten nemen en ze wees (in perfect Engels) het station aan dat het dichtst bij ons hotel ligt en de beste route voor ons. Het kostte ons allemaal ongeveer £8,50, en kreeg ons in minder dan een uur.

Osaka is verbonden met de rest van Japan via hun fantastische spoorlijn. Kyoto is slechts een half uur rijden met de trein, en je kunt Tokio bereiken met een mooie kogel trein in minder dan drie uur.

Het is ook een prima uitvalsbasis om andere kleinere steden in de omgeving te bezoeken. Hiroshima, Miyajima, Kobe, Himeji en Nara zijn allemaal gemakkelijk en snel te bereiken vanuit centraal Osaka, en ze zijn alle een dagtrip (tenminste) waard.

WHERE TO STAY
We verbleven in de Ibis Styles Osaka*, een prachtig budgethotel op een werkelijk fantastische locatie!

Het is rustig weggestopt achter het kanaal, met een gemakswinkel van 7/11 (helemaal handig) aan de benedenverdieping.

Dotonbori ligt op slechts 5 minuten lopen. De neonverlichting en kleurrijke 3D billboards maken dit gebied tot een van de meest herkenbare plekken in Osaka, en het is een absolute must in de avond.

U bent ook op loopafstand van het belangrijkste winkelgebied, twee metrostations en Amerika Mura: een van mijn favoriete wijken van de stad.

Het personeel is vriendelijk en de kamers zijn gezellig en schoon (als een beetje ouderwets ingericht). Ze serveren zowel Japanse als Westerse ontbijten op de bovenste verdieping van het gebouw, wat u een prachtig uitzicht op de stad geeft.

WHAT TO DO
OK dus laten we beginnen met Dotonbori: het belangrijkste foodie gebied van de stad. Kom er overdag naartoe voor kleurrijke uitzichten, gigantische robotkrabben en lekkere snacks. Ga dan’s avonds weer terug voor de neonlichtexposities, een wandeling langs het kanaal en een heerlijk diner in één van de vele restaurants langs de straten.

Shinsaibashi is de beste plaats om te winkelen. Het is een lange (longgg) overdekte zaal, met alles van Uniqlo en H&M, tot absoluut gekke Japanse schoonheidswinkels en super goedkope 100 yen winkels. Ik heb hier veel geld uitgegeven. Hoofdzakelijk op kleding, maar ik pakte ook een aantal grote kunstwerken en souvenirs op!

Amerika Mura (Ame-mura) was mijn favoriete gebied van Osaka. Het is de plek om te bezoeken voor straatkunst, hipster koffie en vintage shopping.

Hozenji Yokocho is een ander geweldig gebied om te verkennen: een heerlijk traditionele plaats vol kleine steegjes, geparkeerde fietsen en rode lantaarns. Het is het rustigste deel van de stad dat we gezien hebben, met een prachtige tempel en verschillende uitstekende restaurantjes.

We gingen’s avonds het Umeda Sky Building op, wat ik persoonlijk niet echt de moeite waard vond, maar ik weet dat de andere meisjes het leuk vonden. Het is op de markt gebracht als een “Floating Garden Observatory”, maar het is eigenlijk gewoon een plat platform aan de bovenkant van een zeer hoog gebouw. Maar ik was ook afschuwelijk en wreed door dit punt gesproeid, dus het is mogelijk dat dat de reden was waarom ik er niet van heb genoten!

We hadden geen tijd voor veel meer, want we hebben maar twee halve dagen in de stad doorgebracht, maar Osaka Castle staat op de lijst voor mijn volgende bezoek. Het is gemodelleerd naar het nabijgelegen kasteel van Himeji en was bedoeld om prachtig te zijn.

Het themapark Universal Studios beschikt ook over een GREAT Harry Potter-deel, als je zo’ n beetje schuin staat en op slechts 30 minuten rijden met de trein.

Maar anders dan dat: gewoon lopen. Dwaal naar beneden in zijstraten en door steegjes. Je vindt er kleine heiligdommen, traditionele restaurants en veel mooie en interessante dingen om te zien.

Zoals gezegd is Osaka meer over flâneur-ing dan de juiste bezienswaardigheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *