MIJN REISPLANNEN

Ik was erg gelukkig opgroeien.

Hoeveel geld heb je nodig om een wereldreis te maken? Dat probeerde ik uit te zoeken.

Naast het wonen in een prachtig zonovergoten land, hebben mijn ouders allebei ongelooflijk hard gewerkt om zich niet alleen twee keer per jaar een bezoek te kunnen veroorloven om familie in Engeland te zien, maar ook af en toe een grote reis naar het buitenland te kunnen maken, waaronder een fabelachtige skitrip in Oostenrijk en een eenmalig in een levenstijd voor twee weken in Florida.

Ik heb altijd genoten van deze vakanties en was mijn ouders enorm dankbaar voor hen, maar ik beschouwde mezelf nooit echt als een reisbug als zodanig. Mijn zus, aan de andere kant….

Waar mijn uni leen- en deeltijdloonsalarissen gelijke tred hielden met mijn New Look and gin gewoontes, spaarde Ches voortdurend voor weekends in heel Europa. Ze ging als student overal naartoe, van Berlijn tot Dublin, Stockholm en Milaan.

Vorig jaar stopte ze met haar marketing werk om zich drie maanden in de bergen van Nicaragua als vrijwilliger in te zetten, en ik heb haar nog nooit zo gelukkig gezien. Rond dezelfde tijd deed mijn mooie vriendin Charlie precies hetzelfde en ging ze drie maanden zelfstandig Australazië verkennen.

Maar om heel eerlijk te zijn, de gedachte om voor langere tijd uit te gaan, spreekt mij niet echt aan. (Though zegt nooit nooit!)

Ik ben te veel een thuisvogel. Ik hou van mijn bank en mijn keuken en mijn vriendje, ik hou van het huis dat we bouwen voor onszelf, en de gedachte om maandenlang weg te zijn spreekt me niet aan.

I LOVE reizen, ik vind het net zo leuk in kleine doseringen. En vorig jaar had ik het geluk om een LOT te reizen. Ik ging met mijn beste vriendin naar Kopenhagen, bezocht Rome en Boedapest met Gary en ging zelfs mijn eerste persreis naar Warschau maken.

Maar het lijkt er gewoon op dat hoe meer plaatsen ik ga, en hoe meer reisblogs en gidsen ik lees, hoe meer landen, steden en steden ik aan mijn reiswensenlijst toevoegt. (Ik ben momenteel op ongeveer 38, als iemand om geeft geeft.

Onvermijdelijk betekent dit dat mijn bestedingsgewoonten dit jaar volledig (meestal) weg van New Look en gin, en in plaats daarvan heb ik mezelf gevonden het boeken van vakantie, na vakantie, na vakantie…. Ik heb mijn 20 dagen verlof van mijn werk al opgebruikt, en het is pas in februari!

Gary maakt me een budgetteringsplan (omdat ik erg slecht ben met getallen), ik heb mijn gymnastieklidmaatschap opgezegd, mijn telefoonproviders veranderd, ben gestopt met het kopen van zoveel afhaalkoffie, en (u hebt misschien gemerkt op mijn Instagram Verhalen!) is thuis veel meer gaan koken.

Reizen is een enorme prioriteit geworden voor mij, en ik bespaar zo hard als ik kan, omdat ik weet dat het allemaal SO de moeite waard is.

Dus hier is wat ik gepland heb voor 2017! (Zo ver….)

reisplannen 2017Binnen dit beeld van belang

1. BUCHAREST, ROMANTISCH
Eerste omhoog: Boekarest! Zes van mijn favoriete bloggen dames en ik gaan volgende week naar de hoofdstad van Roemenië, voor 36 uur koolrollen, Instagram en Dracula grappen.

We verblijven samen in een leuk klein hotelje, en onze plannen omvatten voornamelijk het maken van een ton foto’ s, het eten van zoveel goed eten als we fysiek kunnen maag en het drinken van Roemeense wijn in de oude stad.

We doen ook een van de gratis stadswandeltochten, en misschien een paar andere bezienswaardigheden stoppen langs de weg, afhankelijk van hoe we ons voelen.

2. ABERDEEN, SCOTLAND
U herinnert zich misschien nog dat ik in oktober, in oktober, naar een evenement met Accor Hotels ben gegaan. Ik voegde me bij een groep bloggers in het verkennen van vier van hun fab hotels in Londen, en elk van ons kreeg ook data voor een verblijf ergens anders in het land.

Nou mijn tijd is gekomen! Gary en ik gaan begin april op weg naar Aberdeen, en daar ben ik al erg enthousiast over.

Ik ben nog nooit eerder in Schotland geweest en het Accor-hotel waarin ze ons ontvangen is BEAUTIFUL. Het ziet eruit als een Disney kasteel, en ik ben volledig van plan om wat foto’s van me te krijgen die rond als een prinses rondscharrelen.

Dit wordt een rustig en ontspannend weekend, met veel lekker eten, goede whisky en een dag in de stad.

reisplannen 2017Binnen dit beeld van belang

3. SINGAPORE
We hebben dit nog maar een laatste week geboekt en ik ben al kniediep in onderzoek. De gids van Lonely Planet velt me op weg als we spreken, en ik heb foto’s op mijn Singapore Pinterest board opgehangen als een gek.

Om heel eerlijk te zijn, het is niet ergens waar ik ooit echt aan gedacht had als droombestemming. Het was zeker nergens in de buurt van de top 20 plaatsen die ik ooit in de wereld had gekozen om te bezoeken.

Maar Gary had Air Miles en een metgezel van British Airways om te gebruiken, die gekke kortingen op langeafstandsvluchten biedt. Maar het loopt eind mei af.

We hadden onze keuze beperkt tot Barbados, maar de vluchtdata strookten niet helemaal met onze plannen. Toen ik er eenmaal in begon te kijken, werd Singapore koploper. En zodra ik Charlie sprak, die lyrisch was over het eten, uitzicht en klimaat, sprongen we er meteen in en brachten we er een boeking bij.

Ik werk nog steeds aan een route, maar ons basisplan is om de stad te verkennen, te loungen bij het zwembad en EVERYTHING te eten.

Het eten in Singapore is een mix van Chinese, Indiase en Maleisische keuken, en als ik niet terugkom op een volle steen zwaarder dan toen ik vertrok, zal ik echt teleurgesteld zijn.

4. DE CYCLADENEILANDEN, GRIEKENLAND
Mijn neef is deze zomer getrouwd in Griekenland, dus het hele gezin vliegt er een lang weekend lang over van zon, zee en ouzo.

Gary en ik hebben nog niet echt onze vluchten geboekt voor deze vlucht (roll op payday!), maar het plan is om een vlucht te nemen naar Mykonos, gevolgd door een veerboot naar Syros, waar de bruiloft wordt gehouden.

Mijn moeder is mega-georganiseerd en reserveerde al drie kamers in een hotel voor onze kleine groep, dus het is heerlijk om mijn naaste familie weer onder één dak te hebben.

Naast het genieten van de zon, het zien van al mijn familie en het vieren van de bruiloft, ben ik erg opgewonden voor sightseeing. Ik ben nog nooit eerder in Griekenland geweest, en ik ben een enorme oude Griekenland geek, dus de gedachte aan al die geschiedenis maakt me misselijk!

5. JAPAN
GERED DE BESTE VOOR LASTST.

Charlie, Erica, Erica, Leanne, Jen en ik zijn allemaal geboekt voor een tweeweekse megatrip naar Japan in september. We vliegen op Erica’s verjaardag uit, brengen een paar dagen door in Osaka en eten alles in zicht. Vervolgens gaan we naar beneden naar Hiroshima en Miyajima, om het gedenkteken en drijvende heiligdom te zien.

We springen dan op een kogeltreintje en blijven een paar dagen in Kyoto, maken een dagje uit naar Nara (om de herten te slaan!), dan naar Tokio – waar we mijn verjaardag doorbrengen! (Ik duwt voor sushi en karaoke, maar we zullen het zien. Hoe dan ook, het zal EPIC worden.)

Vanuit Tokio, Erica en ik vinden we onze weg terug naar Osaka voor de vlucht terug naar Londen (de anderen keren terug van Tokio). Dit betekent dat we een paar extra dagen extra hebben om wat meer voedsel te eten en (waarschijnlijk) nog een miljoen foto’s te maken.

Studio Ghibli, Disneyland, Kobe en het kasteel van Himeji zijn ook ideeën die ronddwalen, maar dat is op dit moment eigenlijk onze vaste route!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *