VIJF DINGEN TE DOEN IN WARSCHAU MET EEN POOLSE VRIENDIN

Ik ben gebeten door de reisMug.

Zoals, baaaaadly gebeten. Dit jaar had ik het geluk Kopenhagen, Rome, Boedapest en nog maar een paar weken geleden: Warschau – Polen.

Ik vloog een paar dagen lang over een feestelijke Poolse goedheid, en ik heb SO veel te vertellen. Poolse vrouwen waren in overvloed aanwezig in de binnenstad. Een mooie Poolse vriendin ontmoeten in Warschau was niet mijn eerste doel maar wel een leuke bijkomstigheid. Poolse vrouwen kleding zich erg leuk. Een vrouw uit Warschau daten is iets goeds.

Poolse woonkamer van mijn vriendinWe arriveerden op zaterdagmiddag in ons hotel, het mooie Hilton Warschau, na een stompzinnig vroeg wakker worden (wat wist dat er twee drie uur per dag waren?), een vertraagde National Express, en een echt mooie en rustige vlucht.

(Ik heb al eerder met Noors gevlogen, en het is zeker een van mijn fave luchtvaartmaatschappijen op dit moment – voornamelijk omdat gratis wifiiiiiii!

Wat Praag, Boedapest en Warschau nu allemaal gemeen hebben (behalve lekker eten, goedkope dranken en een ongelooflijk fascinerende geschiedenis) is dat ze echt activiteiten voor iedereen hebben.

Of het nu gaat om sightseeing, nachtleven, eten, familie-entertainment of gewoon een romantisch bezoek met iemand anders – Oost-Europa is zeker waar het op dit moment is. Een romantisch diner met een Poolse vrouw, daar zou ik geen nee tegen zeggen.

Dus hier zijn vijf dingen te doen in Warschau!

Warschau oud stadjePin dit beeld van belang?
Warschau kleurrijke huis- en horeca restaurantwarschau kleurrijke huisjes- en kerstboom

1. OORLOGSZUCHTIGE OUDE STAD
De oude stad van Warschau is GORGEOUS.

Ik bracht een heerlijke ochtend door in mijn eentje ronddwalen, munchen op een wafel en nippen hete koffie (en het nemen van alle foto’s van kleurrijke gebouwen).

Het werd oorspronkelijk opgericht in de 13e eeuw en is tegenwoordig een UNESCO werelderfgoed.

Na de verwoesting door de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog bouwde het Poolse volk het hele ding weer op, met zoveel mogelijk van de oorspronkelijke bakstenen als ze konden.

De gevels zijn GLORIOUS. Tegels, stencils en kunstwerk worden over elk gebouw verspreid en mijn Instagram is voor hen gek geworden.

De jaarlijkse kerstmarkt van Warschau wordt gehouden op het Oude Stadsplein, dus als je er in december bent – zorg ervoor dat je het niet mist.

Het is de perfecte plek voor een romantische date!

Warschau retro-autotournee van de autoThettowarsaw van Warschau
dingen te doen in WarschauPin deze afbeelding op belang
Warschau getto grenszone van het paleis van wetenschap en cultuur

2. DE RETRO-OORLOGSREIS
Je hebt misschien al eerder stadsrondleidingen gedaan, maar ik wed dat je er nog nooit zo’ n stadsrondleiding hebt gezien!

Adventure Tours organiseren’ buiten de gebaande paden’ -tours en rijden door de stad in felgekleurde communistische Nysa 522 bestelauto’s (wat misschien iets betekent voor alle autofanatici die er zijn, maar ik heb geen idee. Het enige wat ik weet is dat ons busje helder turkoois was….).

Onze enthousiaste gids haalde ons op van de Hilton na het ontbijt (wat uitstekend was) en we brachten een geweldige ochtend door in delen van de stad die niet regelmatig worden gezien door toeristen.

We zagen de overblijfselen van het Constitution Square en leerden de geschiedenis van het Paleis voor Wetenschap en Cultuur kennen (wist u dat de Rolling Stones daar ooit een concert speelden? En toen gingen ze naar buiten en kochten een ton wodka met hun Poolse loonbriefje.

Daarna zwerven we door de vooroorlogse straten van Warschau, bezoeken we het Boheemse district Praga en identificeren de grenzen van een oud Joods getto.

We voltooiden de rondleiding in het Communismemuseum, leerden over de realiteit van het leven in het communistische tijdperk, bewonderden het decor van de jaren’ 70 en neergang van gratis foto’s van Poolse wodka….

Als je in de geschiedenis bent, dan is dit zeker een tournee om op uit te kijken!

(Opmerking: u kunt het museum Life Under Communism zonder rondleiding bezoeken.

communistisch museum Warschau wodka-poetsmiddel wodka

3. CLUBBING BIJ HET UITZICHT
Dus dit was onverwacht!

Ik ben niet veel van een nachtclub soort persoon. Ik geef meestal de voorkeur aan een glas wijn in een pub boven een tequila in een club.

Maar af en toe zal ik in een dansende stemming zijn, en plotseling mijn beste vriendin en ik worden shimmying in Infernos en OH NOES. HOE ZIJN WE HIER GEKOMEN?

En dat is een beetje wat er bij The View gebeurde.

We dachten dat we een rustig drankje gingen drinken, om het fantastische 360 graden uitzicht van deze wolkenkrabberbar te bekijken. Een cocktail drinken bij The Shard die je kent?

Toen lieten onze gidsen de informatiebom vallen over het feit dat het een nachtclub was, en we waren allemaal een beetje sceptisch….

Maar we kwamen, omhoog en de DJ speelde oude school R&B, en plotseling was het 2am, dronken we 3 liter Poolse wodka, en hadden we de BEST NIGHT EVER.

Je kunt geen individuele drankjes kopen als je een tafel hebt geboekt (wat we al hadden), dus je moet flessen bestellen (wat we deden.) En telkens als je een fles wodka bestelt, sturen ze een bosje prachtige meisjes en dwaze obers over om te dansen met sparklers, en het is zowel belachelijk als briljant. (U kunt hier een deel van zien op mijn Warschau vlog!)

De muziek was geweldig, de sfeer was ongelooflijk en als je in clubbing bent, kun je NEED om The View te bekijken.

(Even de New York Times raden het aan!)

kurt schellermakign steak tartaresteak tartaresteak tartarecooking klasse Warschauvis in witte wijnsaus

4. KOKEN MET EEN BEROEMDE CHEF-KOK
Kurt Scheller is een beroemde chef-kok in Polen (hoewel hij eigenlijk Zwitsers is).

Hij is ook heel mooi en heeft de beste snor die ik ooit op iedereen heb gezien. EVER.

Je kunt geen individuele drankjes kopen als je een tafel hebt geboekt (wat we al hadden), dus je moet flessen bestellen (wat we deden.) En telkens als je een fles wodka bestelt, sturen ze een bosje prachtige meisjes en dwaze obers over om te dansen met sparklers, en het is zowel belachelijk als briljant. (U kunt hier een deel van zien op mijn Warschau vlog!)

De muziek was geweldig, de sfeer was ongelooflijk en als je in clubbing bent, kun je NEED om The View te bekijken.

(Even de New York Times raden het aan!)

kurt schellermakign steak tartaresteak tartaresteak tartarecooking klasse Warschauvis in witte wijnsaus

4. KOKEN MET EEN BEROEMDE CHEF-KOK
Kurt Scheller is een beroemde chef-kok in Polen (hoewel hij eigenlijk Zwitsers is).

Hij is ook heel mooi en heeft de beste snor die ik ooit op iedereen heb gezien. EVER.

In zijn restaurant in Warschau heeft hij masterclasses gekookt in zijn restaurant, en we hebben een fantastische middag giechelen en een vijfgangen Pools feest tussen ons allemaal gekookt.

Ieder van ons kreeg een andere taak toebedeeld, wat betekende dat we allemaal moesten gaan koken, maar het gaf ons ook iets om over te praten terwijl we aten.

Kurt wisselt elke dag van menu, afhankelijk van wat er in het seizoen gebeurt en wat zijn gasten kunnen eten. We hadden een mix van allergie├źn, glutenvrij en veganisten in ons midden en hij kwam al snel met nieuwe en smakelijke idee├źn voor hun maaltijden.

Voor de meesten van ons bestond het uiteindelijke menu uit: steak tartare; pompoensoep (dit was mijn gerecht!); witte vis met peterselie gepureerde aardappel, en een witte wijn en zure roomsaus; gebakken eend met reusachtige couscous; en voor dessert: gepocheerde peren met dikke room gearomatiseerd met honing.

Alles was ontzettend heerlijk, en het was zo leuk om een goed gevoel te krijgen voor Pools koken!

Warschau nationaal stadion in Warschau nationaal stadion winterstadion winterarsaw nationaal stadion

5. SCHAATSEN IN HET NATIONALE STADION
Het Nationale Stadion van Warschau wordt vooral gebruikt voor voetbalwedstrijden (het thuisstadion van het nationale team), maar in de winter wordt het omgetoverd tot een activiteitencentrum, compleet met ijsbaan, ondergrondse skatepark en een selectie van marktstands en bars.

De ruimte is HUGE, en zelfs als je geen zin hebt om te schaatsen, zijn er genoeg andere dingen om te proberen. Het is de perfecte feestelijke activiteit voor gezinnen en koppels.

We waren bedoeld om te gaan schaatsen, maar het had de hele dag geregend en we waren allemaal vochtig, gekoeld en moe aan het bot. Dus besloten we eigenlijk om het over te slaan.

In plaats daarvan hebben we een wandeling rond het centrum gemaakt, de kreten van verrukking opgewekt die van de ijsbaan kwamen en hebben we de mensen van de ene kant van het stadion naar de andere gedrenkt (controleer het uit op de vlog!).

Daarna gingen we terug naar ons heerlijke warme hotel voor hete baden en een snelle dutje voor het diner….

hilton Warschauhotelhotelhotelhotel van Warschau

Veilig om te zeggen: I LOVED WARSAW.

Het is zo’ n interessante stad, met een fascinerende geschiedenis, heerlijk eten (meer daarover te komen!) en een ton verbazingwekkende dingen te doen.

Ik heb het gevoel dat we nauwelijks krassen hebben gemaakt op wat Warschau te bieden heeft, en ik ben al van plan om volgend jaar met Gary terug te gaan.

TOPRITTIP:
Hilton heeft een systeem waar u bij het boeken van een kamer via de Hilton HHonors app (die gratis is) automatisch exclusieve kortingen krijgt, evenals extra spullen zoals digitale inchecken, kamerselectie en Digital Keys voor uw kamer.

Je verdient ook punten in de loop der tijd, en dan kun je ze inwisselen voor dingen zoals gratis nachten. (Tussen dat en mijn Air Miles hoop ik in principe dat ik volgend jaar voor de meeste van mijn reizen korting zal krijgen op een of andere manier)

Als dat nog niet genoeg is om je te overtuigen, is Hilton op dit moment bezig met een wedstrijd waar je WIN A FREE HOLIDAY zou kunnen WIN A FREE HOLIDAY.

Hoe cool is dat?!

Je hoeft alleen maar door te klikken op hun Facebook pagina, en beantwoord vier vragen om te weten te komen welke Oost-Europese stad perfect voor jou zou zijn. Leuk feit: blijkbaar moet ik naar Sofia gaan!

En dat is het. U krijgt de kans om een weekendje weg te winnen met Hilton naar Praag, Boedapest, Boekarest, Warschau of Sofia.

GO GO GO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *