WEEKEND KAMPEREN IN KINGSDOWN

Een paar weken geleden hebben Gary en ik de vrijdag buiten het werk geboekt.

We hebben ons gebundeld in de pick-up van een vriendin, met tenten, slaapzakken en essentiële wegritsnacks, en reden naar Kingsdown in Kent voor een campingweekend vol zon (brand), zee en cider….

Kingsdown Camping is een gigantisch veld dat bovenop de White Cliffs ligt. Vanaf de top van de camping heeft AMAZING uitzicht op zee, en het is slechts 20 minuten rijden naar Dover.

Er zijn goede toiletten en goede douches, en de £25 die we voor ons twee overnachtingen hebben betaald is inclusief de huur van een vuurplaats, een tafel en banken om op te zitten. (Niet dat we ze nodig hadden of gebruikten omdat ik denk dat we met ons een miljoen dekstoelen mee hadden genomen en dat ze veel comfier waren!

Onze groep is als eerste aangekomen, dus hebben we een goede plek weten te pakken voor onze groep van dertien.

Het is van cruciaal belang om een balans te vinden tussen dicht genoeg bij de toiletten zitten die je in het donker niet 5 mijl hoeft te lopen om ze te vinden, maar ver genoeg weg van gezinnen en kinderen, zodat je ze niet stoort als je om 11 uur’s nachts spelletjes speelt….

En ik ben blij te kunnen zeggen dat we het hebben genageld.

We waren vlakbij het strandpad, met veel ruimte voor onze meerdere tenten, auto’s en ligstoelen (GOD. SO MANY DECKCHAIRS) en ver genoeg van iedereen vandaan om geen last te hebben.

Kingsdown kamperen in KentKingsdown Camping in KentKingsdown Camping in KentKingsdown Camping in KentKent

Nadat we onze tenten (en ligstoelen) hadden opgezet, zwerven we naar het strand, en Gary en ik vonden een klein voetpad dat rechtop de kliffen leidde.

De uitzichten waren absoluut verbluffend, maar kinda geruïneerd door het feit dat ik me op dit moment realiseerde dat de sterke wind met succes het feit verborgen had gehouden dat de zon eigenlijk HOT was en ik brandde. Had verbrand. Werd verbrand.

Goed gedaan me.

Ik was roze. Zo erg erg roze. Dat betekende dat ik de rest van het weekend in de schaduw zat te zitten, verpakt in spijkerbroek en een capuchon, terwijl alle anderen rond het gras legden en de zon doorweekt.

zuchten. Vergeet niet uw zonnebrandcrème kinderen!

De jongens voetballen, we speelden allemaal rondetafelspelers, we kozen op cider en BBQ voedsel bij de lokale Tesco’ s, en we vestigden ons voor een mooie rustige avond rond het kampvuur… (Hahahahaha… Alsof we dronken en speelden “I Have Never”… Natuurlijk)

Kingsdown beachKingsdown Camping in KentKingsdown Camping in KentKingsdown Camping in KentKingsdown Camping in KentKingsdown Camping in Kent

We faalden overigens niet in het koken op het kampvuur. Als iemand zich afvroeg.

Half-gekookte burgers zijn SO niet de enige….

We zijn er de volgende ochtend wel in geslaagd om spek broodjes te bereiden en thee te maken op een draagbare kachel. Drie gejuich voor de ene en enige paar die zich dat herinnerde om mee te nemen.

Maar daarna hebben we het idee om alles zelf te koken grotendeels opgegeven en zijn we direct naar de dichtstbijzijnde strandcafé (5 minuten verderop!) gegaan om te lunchen.

We liepen langs de leukste huisjes onderweg, en ik liep halverwege het strand om ook foto’s te maken van de strandhutten. Omdat ik een blogger ben en het fotograferen van strandhutten is wat we het beste doen.

De rest van de middag werd besteed aan het weken van de zon (of de schaduw, in mijn geval…) en het spelen van meer ronders en het drinken van meer cider.

En dan hebben we voor het diner Dominos besteld.

Ja, ja. Ik weet het.

Ik wou dat ik kon zeggen dat ik het spijt en beschaamd ben maar jongens. GUYS. Het kwam naar ongeveer £4 per stuk, ze leverden het direct aan de receptie van de camping en niemand van ons kreeg voedselvergiftiging van ondergekookte burgers.

Ik heb het gevoel dat dat een goede verdediging is voor onze levens- (en diner)keuzes, toch?

engels strand hutskings over strand strand strand en strandvissen en chipsKingsdown Camping in KentKingsdown Camping in KentKingsdown Camping in KentKingsdown Camping in KentKent

De volgende ochtend daagde helder en vroeg. Zeer vroeg.

Ik had een beetje steeltje gehad op Instagram van onze locatie (doet iemand anders dit? Het is SUCH een geweldige manier om mooie plekken te vinden om te fotograferen! en bevlekt deze prachtige zonsopgang.

We bedachten welke kant het oostelijk was (YES. I FINALLY GOT TO USE MY iPHONE’s COMPASS APP!), en bevestigden dat yep, we zeker een fantastisch uitzicht op de zonsopgang hadden vanaf ons kleine plekje op het strand.

Dus maakte ik Gary vroeg op zondag wakker en duwde door zijn brute kater om met mij naar de zonsopgang te komen kijken. Want ja, blijkbaar ben ik CAN zowel romantisch als betekenisvol tegelijk.

En jongens? Het was zo de moeite waard om vroeg wakker te worden.

De wolken waren laag in de lucht, dus we misten de ACTUAL zonsopgang, maar oh het was toch zo mooi! Roze luchten, zingende vogels…. absolute rust en kalmte.

En toen gingen we terug naar bed en sliepen tot 9 uur’s morgens, want het was toch zondag….

Kingsdown zonsopgang zonsopkomst engels kanaalKingsdown Camping in Kentdeal kent

Op onze laatste ochtend hebben we de tenten naar beneden gehaald, de camping opgeruimd, alle vuilnis verbrand en alles schoon en opgeruimd achtergelaten (omdat we goed kampeerders zijn).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *